torsdag, desember 14, 2006

Daglig brød


Her vil jeg legge inn en andakt fra boken "Daglig brød av Carl Fr. Wisløff.
Jeg har liten peiling på opphavsrett, så om jeg bryter noen lover nå, så gi et spark om det.

Vel, vel

14 Desember

Jag etter fred med alle, og etter helliggjørelse; for uten helliggjørelse skal inggen se Herren

Frelsen blir gitt bare av nåde, for Jesu skyld.
Evangeliet innbyr alle syndere til å komme og ta imot uten penger og uten betaling. Rom,10, 9) Ingen ting blir sagt klarer i bibelen enn dette: "Av nåde er dere frelst, ved tro, uten gjerninger." (Ef 2,8) Men hva betyr da ordet i Hebreerbrevet: "Uten helliggjørelse skal ingen se Herren? " Må vi bli syndfri før i kan komme til himmelen?
Nei, det betyr det ikke. Røveren ved Jesu side fikk være med Jesus i Paradis, tross sitt mislykkede liv.
Det er ganske klart hva ordet vil si til oss: Du må ikke tro at Guds nåde gir deg lov til å leve som du vil - etter dine lyster og ditt behag.
Helliggjørelsen er veksten av det liv som ble født i oss da vi kom til troen. dette liv må leves etter sine egne vilkår. Det kristne livet har Guds nde til grunnlag - den nåde som Jesus kjøpte oss så dyrt. Det kristne livet har Guds ord til rettesnor. Gud har sagt oss hva han vil med vårt liv. Hans bud er klare: hans ti bud har fremdeles adresse til hver og en av oss. Ta dem frem igjen, les katekismens forklaring til budene!

Visstnok ingen sjel fordømmes
når man på sin Jesus tror.
Nådens kilde aldri tømmes,
nåden er og bliver stor.
Men det er en avsagt dom:
Siden Jesus til oss kom,
skal man bort fra synden vike
eller aldri se Guds rike.

Vi lever i en tid med mye åndelig forvirring. Noe av det farligste er dette, at mennesker som kaller seg kristne, setter Guds bud til side og setter opp andre regler for kristen livsførsel. Det som Gud har sagt om ekteskapet, gjelder ikke mer. Bibelens ord om et rent og hellig liv, settes til side. I bøker og blader roses slikt som Guds kaller synd. Og det er ikke helt fritt for at de kristne smittes av tidens tankegang.
Kristne venner, la oss høre Guds ord! Jag etter helliggjørelse! Ta Guds ord alvorlig! Nåden er fri. Ja! Men bruk ikke friheten til en leilighet for kjødet. Gal 5,13
Gud, gi oss det rette alvor i vår kristendom.

1 kommentar:

Solfrid sa...

o yes.
nåden er grunnlaget. Jesus er alt. men vi kan ikke forkynne en kosekristendom der alt er ok.